ZOO… INVENTIEF

Het is de tijd van het jaar dat de kratten niet aan te slepen zijn voor de ZOO, de zaterdagochtendoogstploeg. Met zo’n 20 (!) personen oogstten ze gisteren namelijk andijvie, knolvenkel, raapstelen, radijzen, meerdere soorten sla, uien en wortelen. En dan helpt het niet dat sommige groenten aardig wat plek innemen in een krat. Neem de tricolore sla of de knolvenkel. Daarvan passen er met moeite 12 stuks in een krat. Die eerste zijn prachtige, heerlijke, enorme kroppen bestaande uit 3 soorten sla. Extra uitdaging; deze moeten zorgvuldig afgesneden worden zodat de kans kleiner is dat ze uit elkaar vallen. En de knolvenkel geven we bewust uit mèt loof want daar kun je ook echt lekkere dingen mee maken: dressing, pesto, soep, thee etc. Gelukkig is de ZOO niet voor één gat te vangen; op de foto zie je een ander verzamel- en vervoermiddel.

De Zaterdag Ochtend Oogstploeg

Deel dit bericht: