BLOEMETJESBEHANG

Langs de rand van onze grond is onlangs een wildbloemen- en kruidenproef van start gegaan Er wordt uitgetest hoe bepaalde mengsels van zaden die op grote stroken papier zijn geplakt, opkomen en zich ontwikkelen. In ons geval gaat het om in totaal 36 stroken van bloemenmengsels met mooie namen als zomerbloeier, insectenbuffet, en akkerbloemeneenjarig. Nadat de grond is voorbewerkt zodat die zoveel mogelijk onkruidvrij is, zijn de papieren stroken met zaad simpelweg uitgerold, met aarde bedekt en licht bevochtigd. Nu is het wachten tot de bloemen opkomen. Uiteraard wordt daarbij precies in kaart gebracht welke strook wat precies doet. Het doel is uit te vinden wat wel en wat niet werkt, terwijl het idee erachter is dat je een veel efficiëntere gebruik van bloemenzaad en productie van wilde bloemen krijgt, waarbij onkruidgroei (dat de bloemen verdringt) wordt onderdrukt door de de papierlaag (die vervolgens vanzelf vergaat). De proef wordt uitgevoerd door het start-up bedrijf SED (Seed Embedding Technology).

Deel dit bericht: