SPITS!

De spitskolen zijn geoogst maar de opbrengst was niet denderend. Zal wel het rare weer van de laatste maanden zijn geweest. Eerst lang koud en nat, de laatste weken droog en heet. De witte spitskolen gaan nog wel, maar de rode variant was vooral heel klein gebleven. Dus of die er volgend jaar weer bij is? Ook zijn er bieten geoogst (wel een grote opbrengst) en natuurlijk courgettes (ook). Tegelijk moet de kipcaravan zeer grondig worden schoongemaakt nu we de grote luizenplaag die onlangs de kop opstak er onder hebben. Dat betekent dat morgen caravan en uitloop letterlijk moeten worden uitgemest, een forse klus voor vier. Daarnaast is het deze week ook nog eens wieden, wieden, wieden. Want opeens is het zeer groeizaam weer en schiet het onkruid op alle groentebedden de grond uit. Het is gelukkig allemaal nog iel, dus als we nu snel overal met de schoffel doorheen gaan, kunnen we ook dit makkelijk aan.

Deel dit bericht: