NET OP TIJD?

Donderdagmiddag werd ook ons graan geoogst, waarvoor twee mensen uit de buurt met een dorsmachine waren ingehuurd. De opbrengst viel, ondanks het natte weer van de afgelopen weken, alleszins mee. De vrees was dat de graankorrels, die vlak voor de regenperiode al bijna oogstrijp waren, intussen al weer waren gaan uitlopen. Dan is graan niet meer geschikt voor menselijke consumptie en kun je het alleen nog als diervoeder of groenbemester gebruiken. Maar dat viel dus mee. De speltkorrels hadden al volop groene uitlopers, maar de rogge en de tarwe waren nog prima. Niet alleen dat, de smaak is ook heel goed (aldus onze molenaars die ook even kwamen kijken), en de hoeveelheid was zelfs wat ruimer dan vorig jaar. Over een paar maanden dus weer nieuw meel van eigen land.

 

 

 

Deel dit bericht: