ROOIEN

Ook de aardappelen moeten nu echt van het land af, dus is er gisteren een aantal uren gerooid. We hebben dit seizoen maar twee soorten, de Frieslanders (gele schil) en Alouette (rode schil). Beiden hebben een lichtbloemige structuur zodat ze geschikt zijn voor koken én bakken én frituren. De opbrengst is dit jaar hoger dan vorig jaar, hoewel we dezelfde hoeveelheid pootaardappeltjes hebben gebruikt. Het heeft mogelijk geholpen dat ze door een loonwerker met een betere pootmachine zijn gezet (daardoor waren de ruggen beter van structuur en dat heeft de groei bevorderd). Ook hadden we dit jaar minder last van de coloradokever omdat we op een nieuwe plek hebben geteeld die redelijk ver van de vorige plek was (waardoor de kevers wat meer moeite hadden het nieuwe veld te vinden).

 

Deel dit bericht: