ZOO… ‘N VLEUGJE HERFST

Langzaam maar zeker is ook op het land te zien dat het tegen de herfst aanloopt. Terwijl we over het veld lopen, zien we dat er steeds meer lege akkers op het land ontstaan die goed gemest de winter door kunnen, wachtend totdat ze volgend jaar ons weer een rijke oogst kunnen geven. Van een bed hebben we 360 preien gehaald die, voordat ze per dertig in een kist gaan, worden ontdaan van de eerste slechte bladeren en het ergste zand. Dit afval blijft op het land liggen als een verrijking van de grond. De boerenkool is nu ook duidelijk aanwezig op het land, waardoor stroken in mooie grijsgroene tinten zichtbaar worden. De afgelopen weken zijn diverse kolen geoogst. Sommigen worden gelijk uitgegeven, maar anderen kunnen nog in de koeling bewaard blijven. Samen met aardappelen en uien die we vandaag bij de uitgifte ontvingen, wordt ons menu toch wel bepaald door een herfstig tintje

De Zaterdag Ochtend Oogstploeg

Deel dit bericht: