SLAKKEN IN DE KOLEN

Er zitten heel veel slakken op ons land, en daarom moesten de spitskolen en rode kolen geoogst worden. Met name de rode kolen waren weliswaar nog behoorlijk klein, maar ze worden ook heel snel opgegeten. Dus als je ze laat staan, blijft er weinig over. Het was gelukkig een aangenaam werkje bij een milde temperatuur en volop zon. Een van de AZC-ers die ons bij de oogst hielp, Emil uit Egypte, was niet alleen blij met het werk op het land, maar ook met zoveel slakken. De grotere exemplaren nam hij mee naar het AZC om aan zijn vrouw te geven. Want het slijm van die slakken (slakkenmucus) is heel goed voor de huid (herstellend en ontstekingsremmend). “Potjes met dure crèmes zitten er vol mee, maar zij laat de slakken gewoon over haar handen, armen of gezicht kruipen, zei hij glunderend.

Deel dit bericht: