ZOO…MEE ETERS

Tijdens de oogst komen we soms verrassende dingen tegen. In dit geval was er iets opmerkelijks aan de hand met de bieten. Je hoeft ze gewoon maar uit de grond te trekken. En terwijl we dit deden viel het ons op dat wij niet de enigen zijn die van bietjes houden. Er zijn schepselen, die lusten ze wel rauw. Dat hebben we geweten. Terwijl we de bieten eruit trokken vroegen wij ons af; is deze biet nog wel geschikt voor consumptie of zijn ze al bijna helemaal geconsumeerd. Ook raakten we aan de praat over de vraag welk dier houdt hier van deze lekkernij? Kunnen we dat zien aan de sporen die ze achterlaten? Zouden het knaagdieren geweest zijn? Dat was goed mogelijk, vooral omdat er later een hele jonge haas gevonden werd tussen de selderij. Of zijn het slakken geweest die zich tegoed hebben gedaan aan onze bieten? Misschien lusten veel meer dieren wel onze bietjes.


Duidelijk is wel dat niet alle bieten bestemd waren voor de uitgifte aan de leden. En sommige bietjes hebben we toch maar geoogst al zat er een gaatje in. Wie weet heeft inmiddels een van de leden het antwoord op deze vraag dat voor ons toch nog wel een vraagteken is gebleven?

Deel dit bericht: