VOEDSELBOS?

Langzaam beginnen zich de plannen te ontvouwen hoe het verder moet met onze boomgaard. Begin dit jaar hadden we al heel veel zieke exemplaren verwijderd. Nu is met hulp van een expert van Herenboeren Nederland vastgesteld welke bomen goed zijn en, welke weinig kans van slagen hebben (rode bandjes). Ook zijn bomen gemerkt die verplant kunnen worden naar de grote boomgaard (witte en blauwe bandjes), zodat we daar minder, maar wel weer volle rijen krijgen. Dat moet onze laag-onderhoud boomgaard worden, waar in de toekomst ook de kippen weer in kunnen scharrelen. De ‘kleine’ boomgaard langs de weg vormen we dan mogelijk stap voor stap om in een voedselbos, met natuurlijk de nodige appel- en perenbomen die er nu al staan, maar ook met andere fruit- en notenbomen, struiken en vaste planten en kruiden. Daarom worden nu uit de kleine boomgaard eerst de plastic waterleidingen die in de grond gelegd waren en nooit goed hebben gewerkt, verwijderd. Dat is veel trekken en graven, maar uiteindelijk komen we er wel.

Deel dit bericht: