TOCH NIET EINDELOOS

We hebben vandaag anderhalve kilometer uien en knoflook geplant: ruim drie bedden van 120 meter met in ieder bed vier rijen. Daarbij moest er om de 5 a 10 cm een uitje of knoflookteen gelegd worden met de worteltjes naar beneden. Ook die precisie betaalt zich uit, want levert aanzienlijk meer oogst op dan het er maar gewoon op goed geluk ingooien. Dit alles klinkt als veel werk, en dat is het ook best wel. Maar met negen mensen is het in een lange ochtend gepiept en valt het dus ook wel weer mee. Met dank ook aan de vier AZC-ers die zich uit de naad gewerkt hebben. Tot nu toe plantten we de uien en knoflook altijd in het voorjaar. Maar nu probeert Bram het eens anders. De hoop is dat we door vóór de winter al te planten, aanzienlijk minder onkruiddruk hebben. Want de uien en knoflook groeien al wel, maar het onkruid nog nauwelijks. En straks in maart/april zijn de plantjes al redelijk groot als het onkruid echt opkomt en is alles makkelijker bij te houden. Ben benieuwd.

Deel dit bericht: