TAKKEN WAL

Tussen de weg en onze kleine boomgaard zijn, tegen het metalen hek aan, de eerste paaltjes geslagen voor de aanleg van een wal van takken. Hij moet zo’n dertig cm diep en 1 meter hoog worden. Het is gedeeltelijk een bescherming tegen de wind die vaak vanuit het westen komt, maar is vooral bedoeld als natuurlijke haag waar kleine beestjes zich in kunnen nestelen. We zetten eerst om de anderhalve meter paaltjes rechtop diep in de grond. Dan vullen we de zo ontstane ruimte op met resthout en takken, waarvan we op het moment even heel veel hebben. Want zaterdag zijn de meeste bomen en struiken die de afgelopen jaren spontaan rond de diverse schuren waren opgeschoten, gesnoeid en gekapt. Dus die verplaatsen we nu, met een grote kiepwagen, naar de kleine boomgaard.

Deel dit bericht: