ZOO…’N KOUDE OOGST

Vanmorgen lag het land er anders bij dan we gewend waren. Geen plassen water door de vele regen, maar een bevroren landschap. Met onze handschoenen aan hebben we de bevroren prei en veldsla van het veld gehaald. Ook kon nu de eerste boerenkool geoogst worden. Deze schijnt lekkerder te smaken wanneer de bladeren bevroren zijn geweest. Een echte winterse groente dus. Rinus heeft zijn hakbijltje gebruikt om die struiken te oogsten. Dat scheelt een hoop werk. Veelal vervoeren we de groenten die van het land komt in kratten, maar doordat de boerenkoolstruiken zulke grote bladeren hebben, is daar geen beginnen aan. Ook dit keer konden de leden kiezen tussen een paarse of een groene boerenkool. Zou er ook smaakverschil in zitten? Misschien moeten we ze beide gaan proeven. Er staat nog wel wat op het land voor de volgende keer. Wat ons ook goed smaakte waren de pepernotenmuffins die gebakken waren door een vrijwilliger van de uitgifte. Wat een lekkere traktatie was dat bij de mok koffie of thee waarmee we ook weer onze handen konden warmen.

Deel dit bericht: