LEDENBERICHT | Herenboeren De Groote Heide | Evaluatie vlees, uitgifte 24 april, hoe zit het met de eieren en kippen?

Morgen (17 april) is er nog geen uitgifte van oogst. Wel kunnen alle leden die zich aanmeldden voor een varkensvleespakket dit morgen vers (niet ingevroren) ophalen op tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Wil je morgen komen? Stuur dan even een mail naar Paul Gerits.

Lukt dat niet, dan kun je het varkensvleespakket volgende week zaterdag (24 april) ophalen tijdens de eerste oogstuitgifte. Jawel, je leest het goed: op zaterdag 24 april kun je weer terecht om je oogst op te halen!! Er is prei en er zijn aardappelen en uiteraard rund- of varkensvlees uit de vriezer. Je lidnummer bepaalt nog steeds het tijdstip waarop je je portie kan komen halen:

  • 10:00 – 10:30 uur: lidnummer 1 t/m 45
  • 10:30 – 11:00 uur: lidnummer 46 t/m 90
  • 11:00 – 11:30 uur: lidnummer 91 t/m 135
  • 11:30 – 12:00 uur: lidnummer 135 en hoger

Verder in dit ledenbericht:


Veel leesplezier!

EVALUATIE RUND- EN VARKENSVLEES


We zijn nu een jaar bezig met onze Herenboerderij De Groote Heide en we hebben kunnen eten van runderen en varkens die lokaal zijn opgegroeid volgens de richtlijnen van Herenboeren.

Het liefst hadden we natuurlijk zelf varkens op onze boerderij rondlopen, maar hiervoor hebben we eerst vergunningen nodig. We werken er hard aan om die te verkrijgen. Tot die tijd kopen we onze varkens in bij Boer Arie uit Heeze. Voor de runderen is vorig jaar al besloten deze af te nemen van Tinus van Lievenogen. Beiden zorgen goed voor hun dieren, overeenkomstig met de richtlijnen van Herenboeren Nederland. De dieren hebben vrij kunnen rondlopen, geen geprepareerde voedsel en/of voeding supplementen gekregen en hebben een beter en langer leven dan gemiddeld.
De runderen worden door een lokale slager geslacht en aan ons geleverd in voorgesneden porties waaruit gemiddeld per rund 80 vleespakketten kunnen worden samengesteld. Voor dezelfde hoeveelheid varkensvleespakketten worden 6 varkens geslacht. Gemiddeld 1 maal per maand verpakt een groep vrijwilligers de door de slachter aangeleverd en geportioneerd vlees. Van alle soorten vlees die van het rund of varken komen wordt een zo veel als mogelijk, eerlijke verdeling gemaakt in de pakketten. De pakketten worden vervolgens opgeslagen in de vriezer op de boerderij.

Graag weten we of iedereen tevreden is met het vlees. We staan open voor constructieve opmerkingen of verbeteringen en ook andere tips zijn van harte welkom. Klik hieronder om  het evaluatieformulier te openen (invullen duurt maar 2 minuten).
 

EVALUATIEFORMULIER RUND- EN VARKENSVLEES

AARDPEER


Aardpeer is een initiatief van onder meer Herenboeren Nederland. Aardpeer ondersteunt samen met Stichting BD Grondbeheer de verkoop van obligaties aan geïnteresseerden de financiering van grond die via een eerlijke pacht ter beschikking gesteld aan natuur gedreven en sociaal verbonden boeren en voedselinitiatieven. Je kunt je tot 30 april 2021 inschrijven hiervoor. Lees meer op www.aardpeer.nl.

NIEUWE KIPPEN


Herenboer en vrijwilliger Henk Hirs ging met voorzitter Wytse de Jong in gesprek over de kippen, de caravan en de plannen. Wat zijn overwegingen en welke plannen zijn er voor gevleugelde dames op onze boerderij? 
 

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Faceboek

Website

Instagram

Twitter

Vimeo

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: