Vers van ’t Land | Nieuwsbrief | mei 2020


Beste *|FNAME|*,

In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:
Veel leesplezier!

Complimenten!

Wat is er ook deze maand weer hard gewerkt! Allereerst complimenten voor de beide boeren, Jordy en Bram. Het is dat de dagen langer worden anders zouden ze van zonsopgang tot zonsondergang op de boerderij rondlopen. Maar door hun geweldige inzet worden deze week de eerste groenten geoogst!!

Ook de complimenten aan alle vrijwilligers die hebben geholpen om de boerderij verder vorm te geven, onder anderen met het vangen van Coloradokevers en met de aanleg van de beregening: halverwege mei konden de gieters terug naar de schuur en nu doen de sproeiers hun werk!

En natuurlijk ook complimenten aan iedereen die achter de schermen een bijdrage levert: van de vleesverpakkers tot de eierenrapers, van de bodemanalytici tot de activiteitencommissie en van de Social Media-talenten tot de ledenwervers.


Benieuwd hoe dat er allemaal uitzag? Iedere maand maken we een filmpje van alle foto’s die we maakten tijdens het werk en bij activiteiten. Deze keer de maand mei: lente in volle glorie (1:00 min).


Vrijwilligers gezocht!

Heb jij zin en tijd om af en toe te helpen op de boerderij? Vanaf nu kun je jezelf op hbgh.inzetrooster.nl inschrijven voor beschikbare diensten die passen in jouw agenda:
  1. Dagelijks werk: planten, eieren rapen, zaaien, schoffelen, kippen verzorgen, onkruid wieden, coloradokevers vangen, etc.
  2. Zaterdagochtend oogstteam: oogsten van dagverse groenten voor de uitgifte voor de leden
  3. Verder zijn we op zoek naar enkele voormannen en -vrouwen die het leuk vinden om het zaterdagochtend-oogstteam te coördineren zodat de juiste hoeveelheden groenten van het land komen. Iets voor jou? Meld je dan aan bij Wilbert Schouten (Coördinator ‘Aan de Slag’)
De distributiecommissie zoekt ook vrijwilligers voor meehelpen bij de uitgifte op zaterdagen en het maken van pakketten voor leden. Interesse? Stuur een mail naar Paul Gerits (Coördinator Distributie)

Officiële opening op 20 & 21 juni

De afgelopen weken hebben we al kunnen genieten van verse eieren en ook de eerste groenten zijn inmiddels geplant. De officiële opening van 21 maart hebben we moeten missen vanwege het Coronavirus, maar nu is het eindelijk zo ver dat wij onze opening feestelijk kunnen gaan vieren in het weekend van 20 en 21 juni. Een goed begin van de zomer!

Lees meer >>>

Wil jij ook bij de officiële opening op 21 & 22 juni zijn?

Afhaaldag zaterdag 6 juni
 
De eerste groenten komen van het land! Ja, je leest het goed: op zaterdag 6 juni halen alle leden voor eerste keer hun portie groenten op! We hanteren dezelfde tijdsblokken en spelregels als op 23 mei.

De boeren willen graag vooraf weten hoeveel leden er komen, zodat ze niet teveel oogsten. Dat is namelijk zonde!! Daarom vragen we alle leden in STEK aan te geven dat ze komen en of je eventueel een rundvleespakket wilt laten klaarleggen. En gemak dient de mens: stel in STEK de vaste afhaaldag in, zodat je alleen iets hoeft te doen als je NIET komt. Dus:
  1. Klik hier om in te loggen in STEK
  2. Scroll iets naar beneden
  3. Stel eenmalig je vaste afhaaldag in op ZATERDAG
Kind kan de was doen! 🙂
 
Toch wat hulp nodig? Klik hier voor de gebruikershandleiding STEK.

De boerderij in ontwikkeling: groentebedden

Vanaf nu besteden we in iedere nieuwsbrief aandacht aan de opstart en ontwikkeling van één van de onderdelen van de boerderij. Als eerste de groentebedden: van het ontwerpen, tot bodemonderzoek, tot groente-enquête tot de planning van de eerste oogsten.


Wil je onze boerderij graag eens met eigen ogen zien? In plaats van het bijwonen van een informatiebijeenkomst (zie agenda), kunnen we je ook op afspraak rondleiden over onze boerderij in Soerendonk. We vertellen je dan alles over het concept en wat het betekent om Herenboer te zijn.

Agenda

Online informatiebijeenkomst
donderdag 4 juni | 20.00 uur

Informatiebijeenkomst op de boerderij (VOL)
zondag 7 juni | 14.30 uur

Informatiebijeenkomst op de boerderij
zaterdag 13 juni | 14.30 uur
(aanmelden verplicht)

Informatiebijeenkomst op de boerderij
woensdag 17 juni | 19.30 uur
(aanmelden verplicht)

Officiële opening Herenboeren De Groote Heide
zaterdag 20 & zondag 21 juni

Informatiebijeenkomst op de boerderij
zondag 28 juni | 14.30 uur
(aanmelden verplicht)

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Faceboek

Website

Twitter

Instagram

Vimeo

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: